Vorderingen op vastgoedpoot, kandidaat-overnemers voor onderdelen

Vorderingen op vastgoedpoot

Na het faillissement van Optima Bank blijft de toekomst van de vastgoedpoot Optima Global Estate onzeker. “Er zijn vorderingen op OGE”, bevestigen de curatoren, die daarover geen verdere informatie kunnen geven. Voor enkele onderdelen van Optima Bank hebben zich intussen kandidaat-overnemers gemeld.
De curatoren Geert Defreyne, Hans De Meyer en Matthias Gesquière willen nog geen uitspraken doen over Optima Global Estate, waar een dertigtal mensen werken. De Optima Bank zelf heeft geen onroerende goederen in eigendom, “behoudens een klein stukje grond”, aldus De Meyer.

Sinds het faillissement hebben er zich kandidaat-overnemers voor onderdelen van Optima Bank gemeld. Het gaat bijvoorbeeld om de kredietportefeuilles, de producten financiële planning of het klantenbestand, zei Defreyne. De curatoren beklemtonen dat een wettelijke doorstart niet mogelijk is door de intrekking van de banklicentie en de licentie als verzekeringsmakelaar.

Het college van curatoren heeft de bedoeling om het tennistornooi Optima Open in Knokke-Heist te laten doorgaan. “Het is de bedoeling van de curatoren om het te redden. Ik vrees wel dat de term Optima Open niet meer gebruikt zal mogen worden. Ik denk dat het eerder Optima open en toe is”, zei Hans De Meyer.

bron: Belga