Russische aanvallen op door VS gesteunde rebellen in Syrië

Russische vliegtuigen hebben “een reeks aanvallen” uitgevoerd in het zuiden van Syrië op rebellen waarvan een deel door Amerika gesteund wordt, zo heeft een defensieambtenaar donderdag gezegd. “De bombardementen die plaatsvonden in de buurt van Al-Tanaf doen ernstige twijfel rijzen over de Russische bedoelingen”, zo zei de ambtenaar die anoniem wenst te blijven aan het Franse persagentschap AFP.
Daarnaast hebben een aantal diplomaten van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een dissidentengroep gevormd die in een telegram kritiek uitten op de Amerikaanse aanpak van het conflict in Syrië, zo heeft de Amerikaanse diplomatie donderdagavond bevestigd. Over de concrete inhoud van de telegram waarover Wall Street Journal als eerste berichtte, wilde woordvoerder John Kirby niets kwijt.
Hij legde uit dat er een officieel kanaal bestaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, zodat werknemers uiting kunnen geven aan hun afwijkende meningen over politieke en diplomatische onderwerpen.

Bron: Belga