Ronde van Vlaanderen – “Vernieuwd parcours brengt beste van 100 jaar Ronde samen”

Ronde van Vlaanderen - "Vernieuwd parcours brengt beste van 100 jaar Ronde samen"

Met Antwerpen in plaats van Brugge als startplaats en de terugkeer van de Muur kiest de organisatie van de Ronde van Vlaanderen voor een nieuwe wind. Dat stelt koersdirecteur Wim Van Herreweghe vrijdag in een persbericht. Brugge mocht het vertrek van Vlaanderens Mooiste sinds 1998 organiseren. Vanaf 2017, en dat voor vijf jaar, valt die eer Antwerpen te beurt. “Antwerpen combineert een hippe uitstraling met een prachtig historisch kader, iets waar de Ronde van Vlaanderen zich volledig mee kan identificeren. De start op de Grote Markt leent er zich dan ook perfect toe om deze unieke combinatie in de spotlights te zetten”, legt Van Herreweghe uit.
Dat Brugge als startplaats wordt opgegeven, gebeurt volgens Van Herreweghe “met pijn in het hart”. “Een memorabele 100e editie van de Ronde van Vlaanderen in 2016 was een perfecte afsluiter van dit hoofdstuk. We kijken terug op 18 prachtige jaren en sluiten zeker niet uit dat er aan dit verhaal in de toekomst nog een vervolg wordt gebreid.”
De Muur van Geraardsbergen is volgend jaar voor het eerst sinds 2011 terug van weggeweest in Vlaanderens topklassieker. “Er werd de voorbije jaren door iedereen binnen het team van Flanders Classics hard gewerkt aan een terugkeer van de Muur in het parcours”, legt Van Herreweghe uit. “Dit vernieuwde parcours is een totaalpakket en brengt al het beste van meer dan 100 jaar Ronde van Vlaanderen samen in één monumentale koers. Met Antwerpen hebben we gekozen voor een nieuwe wind, de Muur, die zo geliefd wordt bij renners en publiek, is terug van weggeweest en de finale die de voorbije jaren zo geprezen werd, blijft behouden.”

bron: Belga