Regen- en onweersbuien mogelijk

Regen- en onweersbuien mogelijk

Vrijdagmiddag en -avond is het wisselend bewolkt en verspreid komen een aantal regen- of onweersbuien voor die lokaal een flinke plens water kunnen lossen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Aan de kust staat een matige wind uit noord tot noordoost. De maxima bedragen 15 tot 19 graden. Vrijdagnacht vallen er nog enkele buien. De minima komen uit op 8 tot 12 graden.

Zaterdag neemt de bewolking snel toe gevolgd door perioden met regen of buien en vooral landinwaarts ook kans op onweer. In de loop van de namiddag wordt het droger over het westen van het land met ook enkele opklaringen. Er staat een zwakke tot matige westenwind. Aan de kust neemt de wind later tijdelijk toe tot vrij krachtig en ruimt naar het noordwesten. De maxima bedragen 14 tot 18 graden. De temperatuur van het strandwater bedraagt 16 graden.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met in de loop van de dag geregeld zon. Het wordt ongeveer 19 graden en er staat weinig wind. Maandag begint droog met zonnige perioden. Later neemt de bewolking toe en vooral in de avond/nacht en ook nog dinsdag valt er af en toe wat regen bij zowat 21 graden.

Woensdag en donderdag wordt het warmer – pakweg 24 graden. Ook is er ruimte voor zon, maar de kans op een regen-of onweersbui neemt toe, vooral vanaf donderdag.

bron: Belga