Reconstructie van voorbereidingen aanslag in metrostation Maalbeek volop bezig

Reconstructie van voorbereidingen aanslag in metrostation Maalbeek volop bezig

In de Kazernenlaan in Etterbeek is de reconstructie van de voorbereidingen voor de aanslag op het metrostation Maalbeek volop bezig. Volgens verschillende buurtbewoners heeft de politie hen laten weten dat die minstens tot 18.00 uur zou duren. De Kazernenlaan is afgesloten tussen de Generaal Jacqueslaan en Nothombstraat, net zoals verschillende zijstraten. Het was in een appartement in die straat dat Khalid El Bakraoui en Osama Krayem zich schuilhielden en de rugzakken met explosieven voorbereidden die ze op 22 maart meenamen om de aanslag te plegen. El Bakraoui blies zichzelf op in metrostation Maalbeek terwijl Osama Krayem terugkrabbelde en terugkeerde naar het appartement. Daar zou hij de explosieven, TATP, verdund hebben met water en vervolgens doorgespoeld hebben in het toilet.

Het appartement in de Kazernenstraat werd gehuurd door Smaïl Farisi en door hem en zijn broer Ibrahim grondig schoongemaakt de dagen na de aanslag. Ook de man die vorige week donderdag onder aanhoudingsbevel werd geplaatst, Ali E.H.A., zou een link hebben met de flat. Hij zou geregeld gezien zijn op bewakingscamera’s aan de Kazernenlaan.

De beide broers Farisi zouden aanwezig zijn bij de reconstructie en meewerken, net als Osama Krayem. Of Ali E.H.A. ook zijn medewerking verleent, is niet duidelijk.

bron: Belga