Rechtbank Luik – Koppel veroordeeld voor onterende bestraffingen van kind

Een 36-jarige Luikse vrouw kreeg vrijdag van de correctionele rechtbank de gunst van strafopschorting na schuldig te zijn bevonden aan slagen en verwondingen aan haar kind. De vader werd veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel. In oktober 2013 klaagde de hulpdienst SOS Enfants de situatie van een 11-jarig kind aan. Zijn leerkrachten hadden de aanwezigheid van sporen van slagen op zijn lichaam gemeld. Het kind erkende dat hij riemslagen en strenge straffen van zijn moeder en vader had gekregen.
Onderzoek leerde dat het kind tussen 2005 en 2013 zeer gewelddadige bestraffingen had ondergaan. De vader, inmiddels vertrokken naar Afrika, had hem meermaals geslagen. Het was echter de moeder die de meeste bestraffingen had toegediend. Bij de bestraffingen, met stok- en riemslagen, werd het kind verplicht onhoudbare houdingen aan te nemen.
De moeder erkende dat ze traditionele Afrikaanse strafmethodes toepaste om, zonder succes, haar kind op het rechte pad te zetten. Ze bekende de tenlasteleggingen en genoot van de gunstmaatregel van strafopschorting. De vader werd veroordeeld tot twaalf maanden met uitstel.

bron: Belga