Microsoft gaat samenwerken met start-up om verkoop van cannabis op te volgen

Microsoft gaat samenwerken met start-up om verkoop van cannabis op te volgen

Technologiebedrijf Microsoft heeft donderdag een partnerschap aangekondigd met een Californische start-up, die gespecialiseerd is in computersystemen waarmee overheden de legale cannabisverkoop kunnen opvolgen. Door de samenwerking met Kind Financial beschikt Microsoft over een opvolgingsmechanisme dat ervoor zorgt dat cannabiszaden niet op de zwarte markt belanden. Het platform van Kind Financial wordt al gebruikt door lokale autoriteiten en regelgevende instanties bij het toezicht op de cannabisverkoop.
“Niemand kan voorspellen wat de toekomst brengt op het vlak van de legalisering van cannabis, maar het is duidelijk dat legale cannabis altijd aan streng toezicht zal onderworpen zijn, en aan regelgeving die vergelijkbaar is met die voor tabak of alcohol”, zei de uitvoerend directeur David Dinenberg van Kind Financial.
“Kind is er trots op aan overheden en regelgevende instanties de hulpmiddelen en technologie te kunnen bieden om toe te zien op de naleving van de regelgeving”, voegde hij eraan toe. “Ik ben blij dat Microsoft de missie van Kind ondersteunt, met name het bouwen aan de ruggengraat van de opvolging van cannabis.”
Op federaal niveau blijft cannabis illegaal in de VS maar sommige staten, zoals Colorado, Alaska en Washington, hebben het recreatief en medisch gebruik van cannabis gelegaliseerd.

bron: Belga