EK 2016 – Spanje veegt de vloer aan met Turkije

EK 2016 - Spanje veegt de vloer aan met Turkije

Spanje heeft zijn status van titelfavoriet op dit Europees kampioenschap kracht bijgezet met een demonstratie tegen Turkije. In de tweede groepswedstrijd van beide landen in groep D waren de Turken niet bij machte om de Spanjaarden het vuur aan de schenen te leggen. Het werd 3-0. Met zes op zes zijn de Spanjaarden al zeker voor een plaats in de achtste finales. De wedstrijd begon nochtans gelijkopgaand met veel duels en zonder echte kansen. Het eerste halfuur waren de Turken zelfs de evenknie van Spanje, al had Piqué altijd moeten scoren toen hij moederziel alleen werd gelaten bij een hoekschop.
Na dat eerste halfuur schakelde La Roja een versnelling hoger en lag de match in een definitieve plooi. Eerst kopte Morata (34.) beheerst een voorzet van Nolito overhoeks binnen. Twee minuten later werd de aangever afwerker. Nolito (37.) profiteerde optimaal van een blunder van Topal om de 2-0 ruststand op het bord te zetten. De Spaanse supporters hadden dan al het feest ingeluid en lieten de olé’s van de tribunes rollen.
Na de pauze bleven de Spanjaarden de bal monopoliseren en dat resulteerde al heel snel in de 3-0 via Morata (48.) na een splijtende opening van Iniesta op Jordi Alba. Al had het doelpunt niet mogen tellen want op het moment van Iniesta’s pas stond de linksachter van Spanje buitenspel.
De Turken blijven na twee wedstrijden met 0 punten achter en moeten nog vol aan de bak tegen Tsjechië om de derde plaats in de groep te grijpen.

bron: Belga