Burgemeester Brugge ontgoocheld over verhuis Ronde Van Vlaanderen

Burgemeester Brugge ontgoocheld over verhuis Ronde Van Vlaanderen

Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a) is ontgoocheld dat de Ronde van Vlaanderen de start verlegt naar Antwerpen. Dat zegt hij vrijdag. “Niet enkel voor Brugge, maar voor heel West-Vlaanderen”, aldus Landuyt.
De geruchten gingen al even de ronde maar Flanders Classics, de organisatie van “Vlaanderens Mooiste”, kiest voor een vernieuwd parcours en een nieuwe startplaats, namelijk Antwerpen. “Zeer spijtig voor Brugge”, aldus Landuyt. “Het is de keuze van de organisatie om het parcours te verleggen.”

Dat het om geld draait wil Landuyt niet gezegd hebben. “Wij maakten 200.000 euro vrij, blijkbaar trekt dat Antwerpen daar 400.000 euro voor uit. Wij zouden dat bedrag hebben bijgebeend, maar het is een autonome beslissing geweest van Flanders Classics. Brugge heeft geen kans gekregen”, aldus de burgemeester.

Naast de emotionele impact is er ook een economische impact. “We verliezen de overnachtingen, niet enkel van de ploegen maar ook van de vele liefhebbers die daags ervoor reden. De Ronde zorgde bijna voor een week feest in de stad, met onder meer een muzikaal luik. Nu komt dat weekend vrij en we gaan er voor zorgen dat dat goed ingevuld wordt. We hebben nog veel andere sportieve evenementen en we gaan er voor zorgen dat we als Brugge de fietsstad blijven die we zijn. Het is niet enkel jammer voor Brugge, maar voor heel West-Vlaanderen. Er wordt geraakt aan het originele concept van stichter Karel Van Wijnendaele”, besluit Landuyt.

bron: Belga