Wilmots: “Ik heb veel gekeken en geanalyseerd op training”

Wilmots: "Ik heb veel gekeken en geanalyseerd op training"

Marc Wilmots kan zaterdag tegen Ierland normaal gezien over een volledig fitte selectie beschikken. Dat zei de bondscoach na de gesloten training van de Rode Duivels in hun oefencentrum in Le Haillan. “Na de opwarming heb ik drie wedstrijdjes van elf tegen elf laten spelen, die elk tien minuten duurden. We speelden in hetzelfde systeem, maar wel met andere spelers. Ik heb vandaag vooral veel gekeken, geanalyseerd en beoordeeld. Iedereen was heel scherp”, verduidelijkte de bondscoach.

Wilmots kon dus opnieuw op goudhaantjes Eden Hazard en Kevin De Bruyne rekenen, die de voorbije dagen de trainingen misten omwille van lichte blessures. “Eden was heel goed op training en liet enkele acties van wereldklasse zien. Kevin van zijn kant doseerde wat en beperkte het trappen op doel. Nu is het wachten of ze eventueel een reactie krijgen.”

Wie zaterdag in Bordeaux aan de aftrap staat, wilde Wilmots uiteraard niet kwijt. “We zijn hier met 23, statuten tellen niet. Iedereen moet het gevoel hebben dat hij een kans heeft. Zo heb ik meteen na de training nog met Romelu (Lukaku) gepraat. Hij trainde erg gretig en goed en zei me ‘coach, het maakt niet uit wie er speelt, we moeten als ploeg doorstoten’. Als iedereen zo denkt, is het goed”, aldus de bondscoach.

Vrijdag (‘Matchday minus one’) trainen de Duivels in de namiddag in het Stade Matmut Atlantique in Bordeaux, zaterdag (15u) spelen ze daar hun belangrijke partij tegen Ierland. Na de wedstrijd krijgen de spelers in hun hotel een bezoekje van hun naasten en is er een familiemoment (naar verluidt met barbecue) voorzien.

bron: Belga