Vlucht EgyptAir – Op meerdere plaatsen brokstukken van cockpit aangetroffen

Vlucht EgyptAir - Op meerdere plaatsen brokstukken van cockpit aangetroffen
Vlucht EgyptAir - Op meerdere plaatsen brokstukken van cockpit aangetroffen

Op “verschillende belangrijke locaties” zijn brokstukken gelokaliseerd van de cockpit van het vliegtuig van Egyptair, dat op 19 mei neerstortte in de Middellandse Zee. Dat kondigde de Egyptische onderzoekscommissie woensdagavond aan in een verklaring. De Airbus A320 stortte neer tussen Kreta en de noordelijke kust van Egypte, na plots van de radar te zijn verdwenen. Aan boord zaten 66 mensen, onder hen een Belg, 40 Egyptenaren en 15 Fransen.
Een schip van het Franse bedrijf Deep Ocean Search (DOS) dat deelnam aan de zoekacties, lokaliseerde verschillende belangrijke plaatsen waar zich brokstukken bevinden van de cockpit”, zo kondigde de onderzoekscommissie aan in een mededeling.
“Het onderzoeksteam en de onderzoekers aanwezig aan boord van het schip gaan in kaart brengen waar de brokstukken liggen”, zo klinkt het verder.
De onderzoekscommissie waarschuwde maandag nog dat de twee zwarte dozen op 24 juni zouden stoppen met signalen uitzenden. Op 1 juni ontving een schip van de Franse marine een signaal van een van de zwarte dozen.
Egypte dacht aanvankelijk aan een aanslag, maar intussen wordt meer gedacht aan een technisch falen. Twee minuten voor de Airbus A320 neerstortte zond het automatische signalen uit over rook in de cockpit en een computerdefect.

Bron: Belga