Trump: “Laat me het desnoods alleen doen”

Trump: "Laat me het desnoods alleen doen"

De kloof tussen Donald Trump en het partijbestuur van de Amerikaanse Republikeinen lijkt zich te verdiepen. De vermoedelijke presidentskadidaat van de partij dreigt er publiekelijk mee, zijn verkiezingsstrijd desnoods alleen voort te zetten. “De Republikeinen moeten bij elkaar blijven, anders doe ik het gewoon op eigen houtje. Ik zal het erg goed doen. OK? “, zei Trump in Atlanta. “Vele mensen denken overigens dat het beter is dat ik alleen verder doe”.
Trump legde niet uit hoe hij zich zijn weg als solist voorstelt. Een presidentiële campagne is zonder de logistieke en financiële steun en de ervaringen van een partij nauwelijks succesvol te realiseren. Trump zei dat de leiders van de partij te zwak zijn. Ze zouden beter op de achtergrond blijven. “Wees gewoon stil”, zei hij. “Stop met praten”.

Vele Republikeinen zien met groeiende bezorgdheid naar de slechte resultaten van Trump in de peilingen. Ze laken vooral de uitlatingen van de politieke nieuwkomer na de aanslag van Orlando als verdelend, discriminerend en in tegenspraak met hun waarden.
Eind juli beslist de partijconventie in Cleveland definitief over de presidentskandidaat.

bron: Belga