Onweersbuien blijven trouw op de afspraak

Onweersbuien blijven trouw op de afspraak

De zon schijnt vanmiddag en -avond af en toe, maar er komen ook enkele regen- of onweersbuien opzetten die plaatselijk hevig kunnen zijn. De wind waait zwak in hoofdzaak uit richtingen tussen zuidoost en oost. Het kwik stijgt tot 16 graden in de Ardennen en 18 tot 21 graden in de andere regio’s.
Vannacht is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. De minima bedragen 8 tot 12 graden.

Morgenochtend is er ruimte voor zon, maar vanuit het zuiden verschijnen er opnieuw onweersbuien. Omdat er op grote hoogte maar weinig windstroming is, kan een bui lang over eenzelfde plaats blijven uitregenen, wat lokaal tot overlast kan leiden. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richtingen, later draaiend naar het noordoosten. Maxima: 15 tot 19 graden.

Zaterdag is er af en toe zon, maar er komen nog een aantal buien tot ontwikkeling bij zowat 17 graden. Zondag en maandag verlopen vrijwel droog met wolkenvelden, afgewisseld door zon. De middagtemperatuur die zondag rond 18 graden schommelt, loopt op naar gemiddeld 21 graden op maandag.

Van dinsdag tot en met donderdag zijn er perioden met zon, maar de kans op een regen- of onweersbui neemt geleidelijk weer toe. Het kwik komt overdag op zo’n 22 graden uit, wat de normale waarde is voor deze tijd van het jaar.

bron: Belga