Meer dan vijf miljoen mensen in Soedan hebben dringend hulp nodig

Meer dan vijf miljoen mensen in Soedan hebben dringend hulp nodig

In Soedan hebben meer dan vijf miljoen mensen dringend noodhulp nodig. Nieuwe volksverhuizingen en een toename van het aantal vluchtelingen uit Zuid-Soedan verhogen de noodtoestand in het Oost-Afrikaanse land, zo klinkt het bij een agentschap van de Europese Commissie. “De humanitaire toestand in verschillende delen van Soedan is kritiek, met nieuwe volksverhuizingen in de regio Darfoer (in het westen van het land) en een toename van het aantal vluchtelingen uit Zuid-Soedan”, zegt de Belg Jean-Louis De Brouwer, directeur van het agentschap Humanitaire hulp en Civiele Bescherming (ECHO) van de Europese Commissie.

“Meer dan vijf miljoen mensen hebben dringend bijstand nodig”, zo stelt hij in een rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP).

De VN-noodhulporganisatie OCHA had vorige week nog aangegeven dat sinds begin januari al 70.000 Zuid-Soedanezen naar het buurland Soedan zijn gevlucht. Ze proberen de voedselschaarste en het geweld in hun land te ontlopen.

De Europese Commissie heeft 12,5 miljoen euro uitgetrokken om het WFP te steunen bij de humanitaire hulpoperaties in Soedan.

bron: Belga