Gareth Bale: “Toernooi nog niet voorbij”

Gareth Bale: "Toernooi nog niet voorbij"

Gareth Bale, de sterspeler van Wales, is ontgoocheld na het verlies tegen Engeland. “We zijn teleurgesteld momenteel, maar we zijn sterk en het toernooi is nog niet over”, klonk het weliswaar na afloop van Engeland-Wales (2-1). Bale opende in de 42e minuut de score voor Engeland. “Ik ben trots op iedereen”, zei Bale. “We hebben alles gegeven zoals we altijd doen. Ik heb op voorhand gezegd dat als we uitgeschakeld worden maar 100 procent hebben gegeven, dat we dan niets meer kunnen doen.” Wales zal blijven vechten voor de kwalificatie, aldus nog de speler van Real Madrid.

De Engelse spits Jamie Vardy bracht zijn ploeg in de 56e minuut langszij. Hij was pas ingevallen bij de start van de tweede helft. “Iedereen wil starten, maar dit is een teamsport”, aldus Vardy. “Ik denk dat we goed gespeeld hebben. De boodschap was duidelijk. We moesten zo voortdoen en hopen dat de goals zouden komen, wat gebeurd is.”

Daniel Sturridge viel samen met Vardy in voor Engeland. Hij scoorde in de toegevoegde tijd de winnende treffer. “Dit is een ongelooflijk gevoel. Ik ben de trainer erkentelijk om me mijn kans te hebben gegeven”, klonk het.
Ashley Williams, de kapitein van Wales, lag met een teruggekopte bal aan de basis van het doelpunt van Vardy. “Dit is natuurlijk hard voor iedereen, maar we hebben maandag nog een wedstrijd”, aldus Williams.

bron: Belga