Franse politie pakte 36 supporters op bij rellen in Rijsel

Franse politie pakte 36 supporters op bij rellen in Rijsel

De Franse politie heeft in totaal 36 mensen opgepakt, nadat het vannacht tot nieuwe rellen met voetbalsupporters was gekomen in de stad Rijsel. De politie in Rijsel had in de loop van de nacht traangas ingezet om een groep van Britse supporters, die ondanks aanmaningen niet uiteen wilden gaan, uit elkaar te drijven. De supporters, zichtbaar onder invloed van alcohol, waren samengetroept in de buurt van het station Lille-Flandres.

Bij de rellen in Rijsel zou een vijftigtal mensen gewond zijn geraakt. Zestien van hen werden opgenomen in het ziekenhuis. Tegen 1 uur vanochtend zou de rust in de stad zijn weergekeerd.

Sinds gisterenmorgen werden in totaal al 36 mensen opgepakt in de Noord-Franse stad, meldt het Franse persbureau AFP. Daarbij ook zes Russen die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen in Marseille, zo zegt de lokale politieprefect Michel Lalande.

De politie had in Rijsel ruim 3.900 agenten ingezet nadat het afgelopen weekend in Marseille ook al tot rellen was gekomen tussen Engelse en Russische hooligans. Het Engelse elftal speelt om 15.00 uur tegen Wales. Die wedstrijd vindt plaats in Lens, op zowat dertig kilometer van Rijsel.

bron: Belga