Champions Trophy hockey - België geraakt niet voorbij Groot-Brittannië en speelt om 5e plaats

In hun vijfde wedstrijd op de Champions Trophy hockey in de Britse hoofdstad Londen hebben de Red Lions (FIH-5) donderdag 3-3 gelijkgespeeld tegen Groot-Brittannië. Bij de rust stonden ze nog met 1-3 aan de leiding. Daardoor spelen ze vrijdag de wedstrijd om de vijfde plaats tegen Zuid-Korea, waartegen ze eerder al met 2-0 verloren. Om nog kans te maken op de finale moesten de Red Lions met 3-0 winnen van Groot-Brittannië. In de eerste minuut opende Thomas Briels al de score, maar na 25 minuten zorgde Middleton voor de gelijkmaker. Nog voor de pauze kwamen onze landgenoten 1-3 voor via twee starfcorners van Loïck Luypaert. Na de kampwissel slikten ze echter nog twee doelpunten, na de uitsluiting van Manu Stockbroeckx.

Eerder deze week verloren de manschappen van coach Shane McLeod met 2-0 van Zuid-Korea (FIH-9), speelden ze 4-4 gelijk tegen Duitsland (FIH-3) en wonnen ze met 2-1 van India (FIH-7).