ATP Halle – David Goffin profiteert van opgave qualifier Stakhovsky

ATP Halle - David Goffin profiteert van opgave qualifier Stakhovsky

David Goffin (ATP 11) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het ATP-grastoernooi in het Duitse Halle (1.700.610 euro). De 25-jarige Luikenaar, het vijfde reekshoofd, stond in de derde set 2-0 voor toen de dertigjarige Oekraïense qualifier Sergiy Stakhovsky (ATP 100) er de brui aan gaf. Goffin had eerder de eerste set met 4-6 verloren, maar zette dat in set twee recht met 7-5 winst. In de kwartfinales speelt Goffin tegen het Zwitserse topreekshoofd Roger Federer (ATP 3) of de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 64).

Goffin speelde twee keer eerder tegen Stakhovsky. Hij versloeg de Oekraïner in 2014 in een Davis Cupduel om behoud in de Wereldgroep (6-3, 6-1, 6-2) en in januari van dit jaar in de eerste ronde van het Australian Open (3-6, 6-3, 6-4, 6-4).
Dinsdag werd Goffin aan de zijde van de Fransman Lucas Pouille uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbel door de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan, de eerste reekshoofden.

In Halle maakt Belgiës nummer 1 zijn seizoensdebuut op gras. Nadat hij op Roland Garros de kwartfinales had bereikt, gaf Goffin forfait voor het grastoernooi van vorige week in het Nederlandse Rosmalen. Daar haalde hij in 2015 nog de finale.

bron: Belga