Anderlecht bereikt akkoord met René Weiler

Anderlecht bereikt akkoord met René Weiler

Vicekampioen RSC Anderlecht heeft een akkoord bereikt met de 42-jarige Zwitserse coach René Weiler om de ontslagen Besnik Hasi op te volgen. Met de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg onderhandelt de club momenteel nog om de overgang definitief af te ronden. Dat maakte RSC Anderlecht donderdagavond bekend. FC Nürnberg bevestigde eerder al de Anderlechtse interesse in hun trainer. In het dagblad Nürnberger Zeitung liet sportief directeur Andreas Bornemann donderdag optekenen dat Weiler zijn club op de hoogte had gebracht van de toenadering door Anderlecht. Een officiële aanbieding had Nürnberg naar verluidt niet ontvangen.
Om de 42-jarige Zwitser los te weken, moeten de Brusselaars hoe dan ook met centen over de brug komen aangezien Weiler nog een contract voor een seizoen heeft.

Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie. Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd.

Anderlecht was sinds eind mei na het ontslag van Besnik Hasi naar een nieuwe trainer op zoek. De jongste dagen circuleerden er drie namen. Naast die van Weiler, waren dat die van de Noor Ole Gunnar Solskjaer en de Fransman Paul Le Guen.

bron: Belga