Uiterst beleefde oma charmeert het internet

Goede manieren zijn altijd een pluspunt, maar op het internet zijn ze soms ver te zoeken. Een Brits omaatje is echter altijd beleefd, zelfs wanneer ze iets opzoekt met Google. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Toen Ben John de laptop van zijn grootmoeder opensloeg, werd hij geconfronteerd met een erg schattige zoekopdracht. Zijn 85-jarige oma wou weten welk jaartal bedoeld wordt met de Romeinse cijfers MCMXCVIII. De goedgemanierde vrouw gebruikte uiteraard 'alsjeblieft' en 'dankjewel' voor haar vraag.

Ben was zo vertederd door de zoekopdracht van zijn grootmoeder, dat hij besloot een foto te nemen en die te delen op Twitter. Daar charmeerde de gepensioneerde dame ook heel wat mensen, want op amper een week tijd verzamelde het beeld meer dan 11.000 likes en bijna 7.500 retweets.

Omg opened my Nan's laptop and when she's googled something she's put 'please' and 'thank you'. I can't ??? pic.twitter.com/hiy2tecBjU

— Ben John (@Push10Ben) 9 juni 2016

Google nam zelfs de tijd om te laten weten dat uit de miljarden zoekopdrachten die het bedrijf verwerkt, die van Bens oma een glimlach op hun gezicht heeft getoverd. Het antwoord op haar vraagstuk, 1998, gaven ze terloops ook nog even mee. 

Dearest Ben's Nan.

Hope you're well.

In a world of billions of Searches, yours made us smile.

Oh, and it's 1998.

Thank YOU@Push10Ben

— Google UK (@GoogleUK) 15 juni 2016