Festival Fashion: verantwoord de wei op

20120701 - BRUSSELS, BELGIUM: Zebda performs on stage during the Couleur Cafe 2012 music festival in Tour & Taxis in Brussels, Sunday 01 July 2012. Couleur Cafe is a three day festival, this year it takes place from 29 June to 1 July. BELGA PHOTO OLIVIER VIN

Mode en muziek: het is een onafscheidelijk duo dat menig festivalganger vooraf grijze haren bezorgt. Want tussen droom en daad staan vaak praktische bezwaren in de vorm van zweet, modder, rondvliegend bier en eventuele lichamelijke limieten. Met deze tips zet je de festivalmode op verantwoorde wijze naar je hand en voorkom je de meest verraderlijke valkuilen.

Foto BloglovingValkuil 1: Gehaakte crop tops, bij voorkeur wit
De crop tops zijn al een paar seizoenen niet meer uit het modelandschap weg te denken. Ook deze zomer zijn ze op de afspraak in een witte, gehaakte en vaak nauw aansluitende versie. Prima voor 13-jarige tieners in hun pre-bh-fase, een risicovolle onderneming voor de rest. De kans is immers groot dat je de pubertijd gepasseerd bent– de gemiddelde festivalganger is 26 jaar – en dat je borstpartij al uitgebreid heeft kennisgemaakt met de zwaartekracht. Bovendien riskeer je dat je tepels uitgroeien tot blikvanger van de outfit, wat gênante taferelen oplevert.

De oplossing: Goed nieuws: fans van het betere haakwerk hoeven deze trend heus niet links te laten liggen, maar spelen het best zo strategisch mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een simpel gehaakt schoudertasje om praktisch en fashionable te combineren of draag je een loszittende gehaakte top met een strakke, hoge kokerrok die een eventuele bierbuik netjes verhult.

Patches - Asos - 7euro4Valkuil 2: Potsierlijke patches 
Ludieke patches zijn terug van weggeweest en lenen zich doorgaans perfect om je vertrouwde jeans een opknapbeurt te geven. Het grote gevaar hier is dat je in al je enthousiasme overdrijft en de gulden regel ‘less is more’ vrolijk aan je laars lapt. Voor je het weet zie je eruit als een driejarige kleuter die zich kostelijk geamuseerd heeft op een verjaardagsfeestje. Niet bepaald de uitstraling die je in gedachten had.

De oplossing: Verstandig combineren is hier de sleutel. Draag je een jasje met enkele patches, houd dan de rest van de outfit eenvoudig zodat je een harmonieus geheel creëert. Eén van de grote voordelen van deze trend is dat je hem perfect zelf op je oude kledingstukken kan toepassen en dus ook de regietouwtjes in handen hebt. Kies patches met maximaal drie kleuren, zorg dat ze qua thematiek samen passen en dat er na al het patchwork nog genoeg jeansstof overblijft. Succes!

Street Style At The 2015 Coachella Valley Music And Arts Festival - Weekend 1Valkuil 3: De bohemienjurk
De populariteit van de bohemienjurk zal de komende festivalzomer ongetwijfeld hoge toppen scheren. En terecht: er zijn weinig kledingstukken die qua comfort kunnen tippen aan deze lange, loszittende exemplaren. De realiteit is echter dat dit soort jurken vooral flatterend zijn voor langbenige, slanke mensen, van het type dat je doorgaans op catwalks ziet paraderen. De gewone mensheid riskeert al snel nipple slips, optisch lengte-verlies en het ‘tante Sidonia’-effect.

De oplossing: Wees kritisch bij het kopen van een bohemienjurk en laat je geen blaasjes wijsmaken door opdringerige verkopers. Kies je kleur verstandig en zorg dat deze bij je huid past. Als je klein bent, combineer je dit soort jurken best met een comfortabele blokhak. Nipple slips voorkom je door onder de jurken een T-shirt te dragen. Iets warmer, maar wel zonder onnodig gênante momenten wanneer je een kennis tegen het lijf loopt.

Off Shoulder - Forever 21Valkuil 4: Off-shoulder kledij

Topjes, jurken, jumpsuits,… er is geen enkel kledingstuk dat deze festivalzomer niet in off-shouldervariant opduikt. Op zich niets mis mee, al dreig je er met dit soort kledij al snel uit te zien als een overjaarse hippie met de Spaanse koorts. De grens tussen een modestatement en een modeblunder was nog nooit zo dun.

De oplossing: Als je kiest voor een off-shoulderstuk, zorg er dan voor dat je de rest van de outfit sober en elegant houdt en laat je niet verleiden om het te combineren met andere festivaltrends zoals franjes of kant. In plaats daarvan opteer je beter voor een skinny jeans – praktisch en comfortabel – in zowel lange als korte variant. Kies je voor een jurk, ga dan voor een sobere kleur of dito patroon.

 

 

Download hier onze festival agenda voor 2016 !