Voetgangerszone in centrum Brussel wordt ingeperkt

Voetgangerszone in centrum Brussel wordt ingeperkt

De voetgangerszone in het centrum van de stad Brussel wordt ingeperkt. Het stadsbestuur heeft beslist dat het De Brouckèreplein en de Zuidstraat zullen niet langer autovrij zijn. Dat staat te lezen op de nieuwswebsite bruzz.be. Volgens Bruzz heeft het college van de stad Brussel een principeakkoord over de nieuwe wijzigingen. In de praktijk worden zowel De Brouckère als de Zuidstraat opnieuw toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Op het De Brouckèreplein komen twee rijstroken, een aan elke zijde van het plein. Parkeerplaats zal er echter niet meer zijn. Het blijft wel de bedoeling van de stad om van het plein een grote toegankelijke ruimte te maken.

In de Zuidstraat had de stad al gas teruggenomen door de straat open te stellen in afwachting van een definitieve heraanleg. De uitleg toen was dat men zou wachten op de heraanleg om de straat autovrij te maken. Dat plan wordt nu overboord gegooid en de straat wordt permanent toegankelijk, ook na de heraanleg.

Met de inperking komt de stad tegemoet aan de grieven van handelaars en bewoners op zowel de Zuidstraat als De Brouckère.

Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) kon de informatie die BRUZZ meegeeft nog niet bevestigen. Ze laat weten dat er donderdag een persconferentie volgt met Belirisminister Didier Reynders (MR) waarop er meer uitleg gegeven wordt over de situatie van de voetgangerszone.

bron: Belga