Ongeval Groot-Bijgaarden: chauffeur lichtgewond, rijbaan vrijgegeven

Bij het ongeval dat woensdagochtend plaatsvond op de aansluiting van de E40 met de Brusselse Binnenring, is de 51-jarige vrachtwagenchauffeur lichtgewond geraakt aan het hoofd. Dat meldt de federale politie. De man is overgebracht naar het UZ Brussel. Het ongeval veroorzaakte heel wat hinder tijdens de ochtendspits maar intussen is de rijbaan volledig vrijgemaakt en kan het verkeer opnieuw door. Het ongeval gebeurde vanmorgen omstreeks 03.20 uur. Een Duitse vrachtwagen begon in de bocht van de aansluiting tussen de E40 Gent-Brussel en de Brusselse Binnenring te slippen, vermoedelijk door een combinatie van overdreven snelheid en het regenweer, waardoor de trekker en oplegger in schaar kwamen te staan en de oplegger tegen een verkeersbord knalde. Bij die klap raakte de chauffeur lichtgewond en verloor de vrachtwagen een deel van zijn lading. Het ging om kleren die in kartonnen dozen zaten.

Door het ongeval was plaatselijk enkel nog de linkerrijstrook vrij. Alle andere rijstroken, inclusief de uitrit naar Zellik, waren versperd. Dat veroorzaakte lange files op de E40 vanuit Gent. Op het hoogtepunt van de file was het ongeveer een uur aanschuiven vanaf Affligem.

Kort voor 08.00 uur was de vrachtwagen getakeld maar moest het Agentschap Wegen en Verkeer nog ter plaatse om het geraakte verkeerssignalisatiebord te onderzoeken en te herstellen. Ook dat is intussen gebeurd zodat het verkeer opnieuw door kan.

bron: Belga