Michy Batshuayi: “Ongeduldig om in actie te komen”

Michy Batshuayi: "Ongeduldig om in actie te komen"

“Een competitie als het EK speel je niet elke dag, uiteraard wil je daar in actie komen”. Michy Batshuayi voelt zich klaar om zich te tonen en hoopt zaterdag op speelminuten tegen Ierland, verklaarde hij woensdag na de oefensessie van de Rode Duivels in Le Haillan. Batshuayi, maandag nog 90 minuten op de bank in de EK-opener tegen Italië, hoopt uiteraard zoals elke speler in de EK-selectie op speelminuten. “Natuurlijk ben ik ongeduldig om in actie te komen. De doelstelling van elke bankzitter is om klaar te zijn als de coach ons nodig heeft”, klonk het. “Ik probeer goed te trainen en me goed voor te bereiden en voel me klaar.”

De 22-jarige spits van Olympique Marseille, goed voor vijf interlands en twee doelpunten bij de nationale ploeg, kreeg in de oefeninterland tegen Noorwegen zijn kans als basisspeler maar zag hoe Divock Origi Romelu Lukaku verving tegen de Italianen. “Dat verraste me wel een beetje ja, maar dat zijn de keuzes van de coach. Misschien had ik de ploeg wel iets kunnen bijbrengen. Of Romelu na zijn mindere prestatie tegen Italië niet langer nummer één is in de spits? Dat weet ik echt niet, dat moet je aan de coach vragen.”

Zaterdag kijken Batshuayi en ploegmaats Ierland in de ogen. “Onze grootste fout zou zijn om te denken dat dat een makkelijke wedstrijd wordt. Ierland heeft een stevige en compacte ploeg die we zeker niet mogen onderschatten”, aldus Batshuayi, die na een sterk seizoen bij Marseille andere oorden opzoekt. “Over mijn persoonlijke toekomst praat ik nu liever niet, ik focus me nu helemaal op het EK.”

bron: Belga