Jupiler Pro League - Zwitserse trainer René Weiler aanvaardt aanbod van Anderlecht

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Zwitserse trainer René Weiler heeft een aanbod van RSC Anderlecht aanvaard. Dat meldt het Duitse sportmagazine Kicker op zijn website. De 42-jarige Weiler is momenteel trainer bij de Duitse tweedeklasser Nürnberg. Naar verluidt zou Weiler maandag een aanbod van Anderlecht gekregen hebben, vroeg hij wat bedenktijd en besloot hij woensdag te accepteren. Donderdag zit Weiler met Nürnberg aan tafel. De Zwitser heeft geen opstapclausule in zijn contract, dat nog tot 2017 loopt, zodat Nürnberg op een vergoeding mag rekenen.

Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar zet de promotie. Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd.

Anderlecht is sinds eind mei na het ontslag van Besnik Hasi naar een nieuwe trainer op zoek. De jongste dagen circuleerden er drie namen. Naast die van Weiler, waren dat die van de Noor Ole Gunnar Solskjaer en de Fransman Paul Le Guen.

.

bron: Belga