“Geen zorgen om Eden Hazard en Kevin De Bruyne”

Het aantreden van Rode Duivels Eden Hazard en Kevin De Bruyne tegen Ierland komt vooralsnog niet in gevaar. Bondscoach Marc Wilmots liet na de training van de Belgen in Le Haillan weten dat het duo na de nodige rust en verzorging speelklaar raakt tegen zaterdag. Hazard en De Bruyne – sukkelend met respectievelijk knie/lies en dij – lieten de oefensessie zoals voorzien schieten. De kapitein van de Duivels bleef in het spelershotel achter en werkte daar met kine Dimitri Lowette wat fiets- en zwemoefeningen af, KDB reisde wel mee naar het trainingscentrum en werd daar verzorgd.

“Normaal gezien verschijnen ze morgen allebei opnieuw op het trainingsveld, maar dat moet ik nog even afwachten tot ik terug in het spelershotel geraakt ben en met de medische staf gesproken heb”, aldus Wilmots. “Ik blijf voorzichtig”.

De andere 21 Duivels trainden ruim anderhalf uur. “De teleurstelling na het verlies tegen Italië is verteerd, we hebben goed getraind en de spelers zijn gerecupereerd. Vanaf nu focussen we ons volledig op Ierland, straks bekijk ik hun openingsmatch van maandag tegen Zweden.”

bron: Belga