België organiseert EK hockey in 2019

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het EK hockey voor mannen en vrouwen vindt in 2019 plaats in België. Dat maakte de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) bekend. De Belgische kandidatuur krijgt de voorkeur op het dossier dat de Duitse hockeybond indiende. Het wordt de derde keer dat België het EK mag organiseren, na 1970 (in Brussel) en 2013 (in Boom, op de velden van Braxgata).

Waar het toernooi zal plaatsvinden, ligt nog niet 100 procent zeker vast. De kandidatuur is verbonden aan Antwerpen maar niet aan één van de talrijke clubs in de stad. De bedoeling is het EK te laten spelen in nog op te bouwen infrastructuur die de thuishaven moet worden van een nieuwe club, zo legt de bond uit. Antwerpen ligt in polepositie maar andere pistes zijn mogelijk.

"De Koninklijke Belgische Hockey Bond verheugt zich er enorm op de kans te krijgen om de 2019 EuroHockey Nations Championships te organiseren. Met het EK in Boom in 2013 en de halve finale van de FIH World League in Brasschaat vorig jaar, heeft België aan de wereld getoond in staat te zijn om hockey events van topniveau te organiseren, met een fantastische beleving voor spelers en fans", reageert de secretaris-generaal van de KBHB Serge Pilet. "De halve finale van de FIH World League die we in juni 2017 in Brussel zullen organiseren, zal ongetwijfeld ons imago van organisator van top hockey events nog versterken. We zijn enorm fier dat ons harde werk door de EHF wordt erkend, met als resultaat deze nieuwe toekenning voor België."

De winnaars van het EK plaatsen zich overigens rechtstreeks voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

bron: Belga