Bale, Ronaldo en Neuer in type-elftal van eerste speeldag

Bale

Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer maken deel uit van het type-elftal van de eerste speeldag van het EK voetbal. Dat meldt de UEFA woensdag. De “beste elf” worden gekozen op basis van een onlangs ingevoerde spelersbarometer van de Europese voetbalbond. De SOCAR Player Barometer houdt rekening met gescoorde doelpunten, beslissende passes, tackles of nog saves, gebaseerd op de positie van de speler. De barometer houdt daarnaast -in mindere mate- ook rekening met de vorm van de spelers in de aanloop naar het EK en de coëfficiënt van de tegenstander.

Onder de beste elf van de eerste speeldag zijn er drie Duitsers, drie Spanjaarden en twee Fransen. Verrassend: geen Italianen. Minder verrassend: geen Belgen.

Het type-elftal volgens Uefa: Neuer (Dui) ; Juanfran (Spa), Mustafi (Dui), Piqué (Spa), Alba (Spa), Kanté (Fra), Dier (Eng), Kroos (Dui), Payet (Fra), Ronaldo (Por) en Bale (Wal).

Ter vergelijking: het type-elftal van de toonaangevende Franse sportkrant L’Equipe, dat andere criteria gebruikt, ziet er helemaal anders uit. Hier geen plaats voor Neuer en Ronaldo, wel voor twee Italianen, Bonucci en Pelle. De elf van L’Equipe: Akinfejev (Rus), Piszcek (Pol), Hubnik (Tsj), Bonucci (Ita), Jordi Alba (Spa), Modric (Kro), Dier (Eng), Iniesta (Spa), Payet (Fra), Kleinheisler (Hon) en Pelle (Ita). De Italiaanse bondscoach Antonio Conte, die zijn Belgische collega Marc Wilmots volgens analisten tactisch overblufte, is de coach van het moment.

bron: Belga