Wereldsterren in de bres voor slachtoffers Orlando

De homofobe aanslag van afgelopen weekend in het Amerikaanse Orlando laat niemand onbewogen. Onder andere Paul McCartney, Lady Gaga, Prins William, Adele en Kelly Osbourne hebben hulde gebracht aan de mensen die zaterdagavond het leven lieten.

Paul McCartney verscheen tijdens een optreden in Berlijn met een regenboogvlag om zijn schouders. Net zoals de ex-Beatle begon Adele haar shows van de afgelopen dagen in het Antwerpse Sportpaleis met een oproep tot solidariteit en droeg ze de concerten op aan alle slachtoffers. Kelly Osbourne liet zondag tijdens een gay pride solidarity op haar hoofd tatoeëren.

Lady Gaga, die vaak opkomt voor de rechten van holebi’s, hield voor het gemeentehuis van Los Angeles een emotionele speech, waarbij ze haar tranen de vrije loop liet. “Laten we allemaal liefde tonen voor de slachtoffers en hun families. Ze zijn zonen en dochters. Ze waren vaders en moeders. Ze zijn onze broeders en zusters”, aldus de zangeres tijdens de gebedswake.

Zowel prins William als zijn vrouw Kate Middleton ondertekenden een rouwregister op de Amerikaanse ambassade in Londen en nu raakte ook bekend dat de oudste zoon van prins Charles binnenkort de cover van het Britse homomagazine Attitude zal sieren.

Foto Instagram / Paul McCartney