KU Leuven is meest innovatieve universiteit van Europa

20140106 - LEUVEN, BELGIUM: Illustration picture shows the main University Library at the Ladeuzeplein, on Monday 06 January 2014 in Leuven. BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

De KU Leuven is de meest innovatieve universiteit van Europa, zo blijkt uit een ranglijst van dataleverancier Thomas Reuters.

Die eerste plaats heeft de universiteit te danken aan “een groot volume aan invloedrijke uitvindingen”, klinkt het. Daarnaast hebben Leuvense onderzoekers ruim 301 patentaanvragen ingediend, waarmee ze alle andere universiteiten in Europa achter zich laten. Volgens Thomson Reuters scoort de KU Leuven ook sterk in onder meer micro-elektronica, nanotechnologie en IT.

De top vijf wordt vervolledigd door Imperial College London, het Britse Cambridge, de Zwitserse Ecole Polytechnique Federale en de Duitse Technische Universiteit in Munchen.

Andere Belgische universiteiten presteren eveneens goed in de ranglijst: de Franstalige ULB staat te pronken op de 21ste plaats, UGent bezet de 22ste plaats en de VUB staat in het midden, op de 50ste plaats. Het is de eerste keer dat Thomas Reuters de lijst heeft opgesteld.

Foto Belga / S. Gremmelprez