Wilmots “heeft al met Courtois en Nainggolan gepraat”

Wilmots "heeft al met Courtois en Nainggolan gepraat"

Marc Wilmots heeft na de partij tegen Italië met doelman Thibaut Courtois en middenvelder Radja Nainggolan gepraat. Dat zei de bondscoach dinsdag na de oefensessie van de Belgen in Le Haillan. De Belgische goalie was na de partij niet mals voor de prestatie van de Duivels. “Ik ben erg ontgoocheld. We hebben bijna niets gedaan, Italië stond goed georganiseerd en heeft ons tactisch overklast”, had de doelman meteen na de wedstrijd laten optekenen.

Geen sneer naar de bondscoach, zei Wilmots. “Flashinterviews meteen na de wedstrijd zijn altijd gevaarlijk”, repliceerde die. “Als je als doelman net twee doelpunten gepakt hebt, zit je vol adrenaline en reageer je natuurlijk iets emotioneler. Ik heb na de wedstrijd nog met Thibaut gepraat op het vliegtuig. Hij zei me dat het zeker niet op de coach bedoeld was.”

Ook met Radja Nainggolan had Wilmots intussen een gesprekje. ‘Il Ninja’ werd maandag al vroeg in de tweede helft vervangen door Dries Mertens en reageerde onder meer met een soort wegwerpgebaar. “Radja is me vandaag komen opzoeken en zei me dat dat gewoon uit ontgoocheling was. Hij zei me dat hij er altijd voor de ploeg zal staan. De beslissing om hem te wisselen, was moeilijk. Ik wilde één controlerende middenvelder behouden en dat was Axel (Witsel), Marouane (Fellaini) had ik nodig voor de stilstaande fases.”

bron: Belga