Vlaming is tevreden over poetsvrouw

Vlaming is tevreden over poetsvrouw

Vlamingen zijn over het algemeen erg tevreden over hun poetsvrouw (of andere huishoudhulp). Dat blijk uit De Grote Schoonmaak Enquête van dienstenchequebedrijf Puuur en onderzoeksbureau IVox bij 1.000 Vlamingen. De huishoudhulp krijgt van de Vlaming een gemiddelde tevredenheidsscore van 7,8 op 10 en 90 procent van de Vlamingen zou een huishoudhulp zeker aanraden aan anderen. Voorts blijkt uit de rondvraag dat een op de zeven Vlamingen een beroep doet op een huishoudhulp met dienstencheques. Er zijn wel grote verschillen naargelang de sociale klasse: bij Vlamingen uit de twee hoogste sociale klassen heeft een op de vier een huishoudhulp in dienst, tegenover elf procent bij de twee laagste sociale klassen.

Voor nagenoeg de helft van de gezinnen is een hoge werkdruk een van de belangrijkste redenen om huishoudhulp in te schakelen. In dertig procent van de gezinnen spelen gezondheidsproblemen mee in die beslissing, en voor een op de vier bleek de invoering van de dienstencheques een extra aanleiding om een huishoudhulp in te schakelen.

Opvallend is ook dat ouderen vaker dan andere leeftijdscategorieën aangeven het huishouden alleen te bestieren, en dat bij een op de zes jongeren (tot 35 jaar) de moeder een handje toesteekt in het huishouden.

bron: Belga