Van Overtveldt loopt officiële berisping op voor ‘promobrief’ bij belastingaangifte

Van Overtveldt loopt officiële berisping op voor 'promobrief' bij belastingaangifte

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is dinsdag formeel op de vingers getikt voor de brief over de taxshift die hij meestuurde met de belastingaangiften. De Kamercommissie Verkiezingsuitgaven sprak een officiële berisping uit. Ook N-VA stemde voor. Groen en sp.a hadden liever een andere sanctie gezien en onthielden zich. Van Overtveldt botste enkele weken geleden op heel wat kritiek. In de brief die werd uigestuurd – en die nog steeds op taxonweb.be staat – bewierookt de minister de taxshift als “de grootste fiscale hervorming van de laatste decennia”, waarvan de positieve effecten “snel merkbaar” zullen zijn.

“Persoonlijke propaganda”, hekelde sp.a’er Peter Vanvelthoven, die zich naast de inhoud ook stoorde aan de naam en de handtekening van de N-VA’er onderaan de brief. Groen-collega Kristof Calvo sprak van een “lofzang voor de taxshift” die een wel erg sympathieke draai gaf aan de extra facturen voor de Belgen.

De minister zelf sloeg mea culpa. “Dit was een onopzettelijke vergetelheid”, aldus Van Overtveldt. “Uiteraard had de brief moeten worden aangemeld bij deze commissie. Ik wil daar duidelijk over zijn en me daar ook voor verontschuldigen.”

bron: Belga