Russische spits Dzyuba gooit olie op het vuur met uithaal naar Engelsen

Russische spits Dzyuba gooit olie op het vuur met uithaal naar Engelsen

De mogelijke diskwalificatie die Rusland op het EK boven het hoofd hangt, schiet bij aanvaller Artem Dzyuba in het verkeerde keelgat. Hij vindt dat de Russische supporters geviseerd worden en dat de Engelsen net zo veel schuld treft voor de rellen in het Stade Vélodrome in Marseille.
Tijdens een persbabbel voor de wedstrijd van morgen tegen Slovakije uitte Dzyuba zijn ongenoegen. “Ik begrijp de reactie van de Engelse media niet”, stelde de 27-jarige spits van Zenit dinsdag in het Grand Stade Lille Métropole in Rijsel. “Zij laten uitschijnen dat de supporters van de Engelse ploeg zich hebben gedragen alsof het engeltjes waren. Maar je moet objectief zijn. In elk conflict is het steeds fiftyfifty. Het is mijn mening dat de fout niet alleen bij de Russen mag worden gezocht.”

De Russische bondscoach Leonid Slutski trad zijn spits tijdens de persconferentie bij. “Ik sta achter de woorden van mijn speler”, aldus de trainer. “Wij zijn er zeker van dat we niet uit het toernooi zullen worden gezet en dat er geen onrechtvaardige zaken zullen gebeuren.”

bron: Belga