Red Lions lijden 2-0 nederlaag tegen Australië

Red Lions lijden 2-0 nederlaag tegen Australië

In hun vierde wedstrijd op de Champions Trophy hockey in Londen hebben de Red Lions (FIH-5) dinsdag een 2-0 nederlaag geleden tegen Australië (FIH-1). Bij de rust was het 0-0. In de tweede periode scoorden Glenn Turner (38e) en Tristan White (49e). De Lions konden opnieuw een beroep doen op verdediger Loïck Luypaert, maar misten Florent van Aubel, die zich maandag in de wedstrijd tegen India licht blesseerde en uit voorzorg aan de kant werd gelaten. Tot het openingsdoelpunt toonden de Belgen zich defensief sterk, maar offensief werd er uit zes strafcorners niets gepuurd.

Eerder deze week verloren de manschappen van coach Shane McLeod met 2-0 van Zuid-Korea (FIH-9), speelden ze 4-4 gelijk tegen Duitsland (FIH-3) en wonnen ze met 2-1 van India (FIH-7). Donderdag geven ze Groot-Brittannië (FIH-4) partij.

Dinsdagnamiddag won India met 2-1 van Zuid-Korea. Groot-Brittannië en Duitsland geven elkaar dinsdagavond nog partij. Australië gaat met 10 punten aan de leiding, voor India (7), Groot-Brittannië (4), België (4), Zuid-Korea (3) en Duitsland (2). De eerste twee spelen de finale.

bron: Belga