"Ierland is team met veel karakter"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Vermaelen was maandag een van de lichtpuntjes bij de Rode Duivels in hun EK-duel tegen Italië. De blessuregevoelige verdediger van FC Barcelona raakte na enkele kleine kwaaltjes tijdig fit en speelde een puike partij centraal in de Belgische defensie. Een dag na de pijnlijke 0-2 tegen de Azzurri overheerste bij Vermaelen nog steeds de teleurstelling. "We waren niet op de top van ons kunnen om te winnen tegen een goed Italië", meldde hij dinsdag in het trainingscentrum van de Belgen. "We hebben voldoende kwaliteiten om Italië te verslaan, maar het kwam er niet uit."

De 30-jarige verdediger deed net als de tien andere basisspelers van maandag niet mee met de oefensessie. "We lagen pas rond half zes in ons bed en hebben daarna wat gefietst en gezwommen. Het is nu aan ons om de knop om te draaien en de rangen te sluiten. Ik begrijp dat er nu kritiek en negativisme komt, dat is ook logisch want de verwachtingen zijn hoog. Dat er kritiek is op onze tactiek? De bondscoach bespreekt die zeker met ons en luistert ook naar ons, maar hij beslist", aldus Vermaelen, die voor het eerst centraal naast Toby Alderweireld speelde. "Deze groep is al zo lang bij mekaar dat het niet uitmaakt wie er speelt. We kennen mekaar goed genoeg."

Vermaelen blikte ook al even vooruit op het duel van zaterdag tegen de Ieren. "Ierland is een team met veel karakter. Veel spelers komen uit de Premier League en zijn dus bekend bij een groot deel van onze selectie. Het wordt geen makkelijke wedstrijd en er zal veel druk zijn, maar we doen alles voor een goed resultaat."

bron: Belga