Axel Witsel: “We winnen samen en we verliezen samen”

Axel Witsel: "We winnen samen en we verliezen samen"

“We hebben nog twee matchen en moeten daarin alles geven om zes punten te pakken. De nederlaag van gisteren tegen Italië heeft ons meer druk bezorgd, we kunnen geen fouten meer maken”. Dat zei Rode Duivel Axel Witsel een dag na de partij van de Belgen tegen Italië. Witsel en de andere basisspelers tegen de Squadra tekenden dinsdag niet present op de oefensessie in Le Haillan. “Na zo’n match is het altijd moeilijker om de slaap te vatten, ik denk dat ik rond half zes in bed lag”, aldus Witsel. “Daarna heb ik wel goed wat kunnen rusten en hebben we wat gefietst”, klonk het.

“In groep hebben we nog niet over de wedstrijd van gisteren gepraat, dat doen we vanavond of morgen wel. Het haalt echter niet uit om nu iemand met de vinger te wijzen, we zijn een groep en winnen samen en verliezen samen. Uiteraard hadden we het toernooi op een iets andere manier willen beginnen, maar ook niet alles was slecht. Het verschil zat hem in de efficiëntie en ook in de sluwheid. Nu is het aan ons om de rug te rechten en positief te blijven”, stelde Witsel.

De 27-jarige Witsel, maandag goed voor zijn 70e interland, gaf toe dat de Belgen een tik gekregen hebben. “Het was een klop op ons hoofd, maar soms is dat ook goed, deze groep is mentaal sterk genoeg. We blijven ondanks alle euforie van de voorbije maanden met de voeten op de grond en weten ook wel dat we niet de allerbesten zijn”, aldus de middenvelder, die bij AS Roma genoemd wordt als mogelijke vervanger van Radja Nainggolan (moest die naar Chelsea trekken). “AS Roma is een heel grote club, maar er zijn nog geen contacten geweest.”

bron: Belga