Aandoenlijke hondenbrigade troosten nabestaanden Orlando

Na de schietpartij in Orlando betuigen mensen van over de hele wereld hun steun aan de nabestaanden van de slachtoffers. Deze week is ook een team van vrijwilligers en 'comfort dogs' neergestreken in de Amerikaanse stad om de nabestaanden te troosten. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het is niet de eerste keer dat de Lutheran Church Charities Comfort Dogs ingezet worden na een aangrijpende gebeurtenis. Zo boden ze ook hun hulp aan na een schietpartij in Newtown en de aanslag bij de marathon in Boston.

Deze keer trokken twaalf honden en twintig vrijwilligers naar Orlando. "Ze helpen mensen te ontspannen en rustig te worden", vertelt Tim Hetzner, voorzitter van LCC Comfort Dogs, aan ABC News. "Als je een hond aait, daalt je bloeddruk en voel je je meer op je gemak. Bovendien krijgen mensen de neiging om te beginnen praten. Honden zijn immers goede luisteraars en vellen geen oordeel."

Het initiatief kwam van de grond in 2008. Toen waren er 4 'therapiehonden', maar ondertussen zijn dat er al 100. Alle dieren worden intensief getraind vooraleer ze deel mogen uitmaken van het team. De reiskosten van de honden en hun baasjes wordt verzameld met donaties. Veel mensen proberen op die manier ook slachtoffers of nabestaanden te helpen.

Foto Facebook / LSS K-9 Comfort Dogs