Waasland-Beveren haalt Senegalese middenvelder Ibrahima Seck

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Senegalese middenvelder Ibrahima Seck (26) heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij Waasland-Beveren, zo meldt de eersteklasser. Hij komt over van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre.

De rijzige middenvelder (1m94) moet het team van coach Stijn Vreven "ervaring en gestalte" bijbrengen, zo luidt het. "Hij is een controlerende middenvelder met aanvallende impulsen. Hij beschikt over heel wat ervaring en voegt gestalte toe aan de ploeg. We zijn erg blij met zijn komst, want hij was gegeerd door meerdere ploegen. Verdedigend is hij sterk, maar ook in de passing en het uitvoetballen", zegt clubvoorzitter Dirk Huyck.

Seck, die sinds 2009 in Frankrijk voetbalde, zegt uit te kijken naar zijn periode op de Freethiel. "Ik wil de club graag helpen haar ambities waar te maken. Hopelijk kunnen we de verrassing zijn dit jaar. Ik wil persoonlijk een goed eerste jaar doormaken in België. Ik ben trots de kleuren te kunnen dragen van deze ploeg. Beveren heeft in het verleden enkele grote namen opgeleid, waaronder Gervinho."

Eerder op de dag kondigde Waasland-Beveren al de komst van de 21-jarige verdediger Kjetil Borry (Roeselare) aan.

bron: Belga