F1 - GP van Canada - Lewis Hamilton vijfde keer de snelste in Montreal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag op het Cirduit Gilles Villeneuve in Montreal voor de vijfde keer in zijn carrière de Grote Prijs van Canada, zevende manche in het wereldkampioenschap Formule 1, gewonnen. De 31-jarige Brit, op de pole gestart, bleef de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) en de Fin Valtteri Bottas (Williams) voor. Nico Rosberg (Mercedes) finishte als vijfde en behield de leidersplaats in het wereldkampioenschap. De 30-jarige Duitser heeft nu nog negen punten voor op zijn teamgenoot Hamilton. Vettel heeft als derde 38 punten goed te maken.

Wereldkampioen Hamilton boekte zijn tweede zege van het seizoen, de tweede op rij ook. Twee weken terug was hij de snelste in Monaco. Rosberg startte het seizoen met vier zeges. Max Verstappen (Red Bull), zondag vierde, doorbrak midden mei de hegemonie van Mercedes met winst in de Grote Prijs van Spanje.

In Canada stond Hamilton ook al op het hoogste schavotje in 2007, 2010, 2012, 2015 en 2016. De Duitser Michael Schumacher is met zeven zeges tussen 1994 en 2004 recordhouder.

.

bron: Belga