Eenvoudig shirt stelt dief in staat om Applestores te beroven

Two New York Police Department (NYPD) officers stand gaurd during a demonstration outside the Apple store on Fifth Avenue in New York on February 23, 2016. Apple is battling the US government over unlocking devices in at least 10 cases in addition to its high-profile dispute involving the iPhone of one of the San Bernardino attackers, court documents show. Apple has been locked in a legal and public relations battle with the US government in the California case, where the FBI is seeking technical assistance in hacking the iPhone of Syed Farook, a US citizen, who with his Pakistani wife Tashfeen Malik in December gunned down 14 people. / AFP PHOTO / Jewel Samad

Enkele Applestores in New York worden geplaagd door enkele geslepen dieven, die met een eenvoudige vermomming aan de haal gaan met heel wat apparaten.

Medewerkers van Applestores in de Verenigde Staten zijn te herkennen aan hun simpel uniform, dat bestaat uit niet meer dan een blauw bovenstuk met het befaamde logo. Om de zaak nog te bemoeilijken, kunnen de winkelbedienden kiezen uit T-shirts, polo’s of een trui. Het is dus niet erg moeilijk om je voor te doen als een medewerker van de winkel.

De dievenbende lijkt daar op in te spelen. Volgens Gizmodo ging een man met een blauw shirt vorige week aan de haal met 19 iPhones uit een winkel in de wijk SoHo, zonder dat iemand hem tegenhield. Het is niet de eerste keer dat de bende op deze manier toeslaat. In maart rapporteerde New York Post dat er met twee soortgelijke overvallen 67 uit een winkel in de Upper West Side-wijk gejat werden. Die winkel was blijkbaar een bewuste keuze, aangezien nieuwe winkelmedewerkers daar worden opgeleid, wat al snel voor de nodige verwarring kan zorgen.

Waarschijnlijk wordt het tijd voor Apple om het uniform te herbekijken. Gelijkaardige shirts zijn tegenwoordig eenvoudig te vinden op het internet en mensen laten zich snel beetnemen, zoals deze grapjassen op het internet bewezen.

Foto AFP / J. Samad