Marc Wilmots houdt druk af

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het kan gebeuren dat we onze eerste wedstrijd niet winnen, maar daarna blijft alles mogelijk". Dat heeft bondscoach Marc Wilmots vandaag laten optekenen na de oefensessie van de Rode Duivels in Bordeaux. "Na maandag zijn er nog zes punten te verdienen in onze groep", aldus Wilmots twee dagen voor de EK-opener van de Duivels in Lyon tegen Italië. Verliezen tegen een ongetwijfeld uitgekookt Italië is dus geen drama volgens Wilmots. "Daarna volgen nog twee duels. Op het EK van 2000 won België zijn eerste wedstrijd tegen Zweden en daarna werd er twee keer verloren (tegen Italië en Turkije) en lag België uit het toernooi", stelde Wilmots. "Ik reken niet en bekijk het wedstrijd per wedstrijd. Vooraf teken ik ook niet voor een punt, ik wil altijd winnen en weet dat mijn spelers er ook alles aan zullen doen".

De bondscoach beseft wel dat de Duivels het moeilijk kunnen krijgen tegen de Squadra. "Italië is een gevaarlijke klant, we mogen niet naïef zijn. Iedereen moet klaar zijn, ook mijn bankzitters. Ik verwacht dat ook zij scherp zijn en hun kwaliteiten tonen als ze invallen. Niemand mag aan zichzelf denken, de ploeg telt."

Hoe de bondscoach zijn ploeg zal laten spelen is koffiedik kijken. "We mogen ook niet té veel naar de tegenstander kijken. Italië kan in veel systemen spelen", aldus Wilmots. "Ze kunnen in een '3-5-3, 4-3-3, of 4-2-3-1' spelen, dat weet ik een uur voor de wedstrijd. Dat Antonio Conte me kan verrassen? Dat kan ik ook, hij weet immers ook niet hoe ik ga spelen", klonk het bij de bondscoach. "Bovendien is ook de vorm van de dag enorm belangrijk."

bron: Belga