Dries Mertens: "Trots opzijzetten als ik niet start"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dries Mertens dreigt ondanks uitstekende prestaties in de oefenmatchen tegen Zwitserland, Finland en Noorwegen uit de basiself van de Rode Duivels tegen Italië te vallen. Bondscoach Marc Wilmots bouwt maandag in Lyon mogelijk wat defensieve zekerheid in en daardoor is het niet ondenkbaar dat Marouane Fellaini start en Mertens op de bank begint. "Uiteraard zou ik ontgoocheld zijn als ik niet start, maar het is dan aan mij om mijn trots opzij te zetten", verklaarde de winger van Napoli vandaag na de training. "Dit is een toernooi en hopelijk duurt het lang, zulke situaties kunnen snel veranderen. Het etiket van 'supersub' ben ik wel stilaan beu, persoonlijk vind ik dat ik beter ben als ik start. Deze ploeg heeft nu positieve energie nodig, want het zal een heel moeilijk toernooi zijn. Het is hier niet ieder voor zich. Als iedereen naar zichzelf gaat kijken, gaat het nog moeilijker worden en zou ons toernooi wel eens heel snel gedaan kunnen zijn", waarschuwde Mertens, die zich naar eigen zeggen fysiek top voelt.

"Dries is altijd een voorbeeld", aldus bondscoach Marc Wilmots even later. "Hij staat er ook altijd. Dries heeft zich al vaak bewezen, maar hij is geen joker, hij heeft heel veel kwaliteiten. Het is belangrijk dat mijn spelers niet aan zichzelf maar aan de ploeg denken", klonk het vrijwel unisono.

Met zijn link met Italië is Mertens uiteraard dé geknipte persoon om de eerste opponent van de Duivels te ontleden. "Ik ken de Italianen heel goed. Als het moet, staan ze er altijd. We moeten echt voorzichtig zijn. Italië geeft amper kansen weg en is zelf enorm efficiënt. Ik heb al contact gehad met (ploegmaat) Lorenzo Insigne, ze trainen heel hard maar ik denk wel dat ze heel scherp staan. Makkelijk wordt het zeker niet."

bron: Belga