Ontsnapte gevangene na 48 jaar ingerekend

In een dorp in het Amerikaanse Connecticut is een man opgepakt die 48 jaar geleden ontsnapte uit de gevangenis van Georgia. Bob Stackowitz leefde al die jaren onder de schuilnaam Bob Gordon, maar besloot onlangs om zijn pensioenaanvraag toch te doen onder zijn echte naam. En dat bleek geen goede zet van de Amerikaan.

Een computer sloeg alarm toen het de naam opmerkte van de nu 71-jarige Bob Stackowitz. De man werd gelocaliseerd en ingerekend door enkele agenten. “Hij liet zich rustig inrekenen. Ik denk dat hij met ons geen rekening meer had gehouden”, aldus een van de agenten.

“Ik wist dat die dag ooit zou komen”, zegt Stackowitz. De zoektocht naar de man was nochtans al jaren stopgezet. Zelfs zijn vriendin wist niets van het criminele verleden van de voortvluchtige Amerikaan.

Georgia vraagt nu een uitlevering van de man en wil dat hij zijn resterende straf alsnog uitzit. “De beschuldigde werd voor een gewelddelict veroordeeld”, zegt Robert Jones, de huidige directeur van de betrokken gevangenis. “Hij heeft een wet overtreden en er viel een gewonde.”

Norman Pattis, de advocaat van Stackowitz, heeft alvast een genadeverzoek ingediend bij de gouverneur van Connecticut. Dat meldt Die Welt.

Foto Twitter / Aaron Katersky