Red Lions verliezen eerste groepsmatch Champions Trophy tegen Zuid-Korea

De Belgische hockeymannen hebben hun eerste wedstrijd op de Champions Trophy in Londen verloren. De Red Lions, vijfde op de wereldranglijst, gingen met 2-0 (rust: 1-0) onderuit tegen Zuid-Korea (FIH 9). Kort voor de pauze kwamen de Koreanen, tegen het spelbeeld in, via Jihun Yang op voorsprong. Hij scoorde na 26 minuten via een penalty corner. In de 43e minuut legde Manjae Jung de eindstand vast.

België kreeg tien penalty corners maar kon er geen enkele omzetten. Topschutter Tom Boon ontbrak overigens door een blessure.

Morgen speelt de selectie van coach Shane McLeoad tegen Duitsland (FIH 3). Volgende week wachten duels met India (FIH 7), Australië (FIH 1) en Groot-Brittannië (FIH 4). Daarna volgt nog een klassementsmatch om de plaatsen 1 tot 6 vast te leggen.

In augustus trekken de Lions naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. Ze willen er beter doen dan de vijfde plaats van 2012 in Londen.