Evi Van Acker klimt naar zevende plaats in Laser Radiaal

Evi Van Acker klimt naar zevende plaats in Laser Radiaal

Evi Van Acker is van de vijftiende naar de zevende plaats opgeklommen in de Laser Radiaalklasse op de wereldbekermanche zeilen in het Engelse Weymouth. Door het gebrek aan wind kon er vrijdag slechts een regatta worden afgewerkt op het water waar Van Acker in 2012 olympisch brons won. Belgiës meest succesvolle zeilster eindigde daarin als vierde.

“Geklommen naar de 7e plek na een mindere dag gisteren. Morgen drie races op de planning”, reageerde Van Acker in een tweet.

Emma Plasschaert stond gisteren na drie regatta’s knap derde. Zij werd vandaag tiende en zakte naar plaats 5. Maité Carlier klom dankzij een vijfde plek naar de zesde plaats in de tussenstand.

De Nederlandse Marit Bouwmeester snoepte de eerste plaats af van de Chinese Lijia Xu.

In de Lasercategorie bij de mannen kon ook maar een regatta worden gezeild. Wannes Van Laer werd daarin zevende. Hij zakte van de vierde naar de vijfde plaats. Sam Vandormael is dertiende, William De Smet achttiende.

In de 49er konden de duo’s twee proeven afwerken. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn voorlopig negentiende, Levi en Max Slap 25e.

Evi Van Acker, Wannes Van Laer en het duo Lefebvre/Pelsmaekers behoren tot de Belgische delegatie die deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus).

bron: Belga