Brusselse tunnels, wegen en tramsporen onder handen genomen in zomermaanden

Brusselse tunnels

Tijdens de verkeersluwe zomermaanden juli en augustus zullen negen grote Brusselse werven onder handen genomen worden, laat Brussels minister van Mobiliteit, Pascal Smet (sp.a), weten in een persbericht. Bij drie van de negen werven gaat het om werken aan de Brusselse tunnels. Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken, werden de werven beter op elkaar afgestemd. De Commissie voor de Coördinatie van de Bouwplaatsen analyseerde eerst alle 1.080 aanvragen voor werkzaamheden op gewestwegen. De vergunningen werden pas uitgereikt na overleg met de betrokken politiezones, de nutsbedrijven, Brussel Mobiliteit en de MIVB.

“Ik heb Brussel Mobiliteit en de MIVB gevraagd om te bestuderen hoe ze de duurtijd van hun werven konden beperken. De werken moeten plaatsvinden, maar het is onze verantwoordelijkheid om de impact ervan te beperken”, zegt Pascal Smet.

In totaal zijn er negen grote werven, waarbij de aandacht vooral ligt op de Brusselse tunnels en het vervangen van in slechte staat verkerende tramsporen. In de Rogiertunnel worden waterdichtingswerken uitgevoerd, terwijl de werken aan de Stefania- en Montgomerytunnel zich zoals gepland voortzetten. De afbraak van de hellingen van het Reyersviaduct loopt nog tot eind juli en de renovatiewerken aan het viaduct 33 van Anderlecht, die vorige zomer plaatsvonden, gaan deze zomer voort.

Daarnaast werkt ook de MIVB deze zomer aan de vele tramsporen die aan vervanging toe zijn. Dat is o.a. het geval in de Stallestraat (Ukkel), op het Jasonplein (Sint-Gillis) of in de Van Ooststraat (Schaarbeek).

bron: Belga