Spoorstaking lijkt voorlopig van de baan

Illustration picture shows timetables during the ongoing strike of railway unions CGSP Cheminots and CSC Transcom, on Monday 30 May 2016, at the Halle train station. BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

De socialistische spoorvakbond ACOD/CGSP zal zondagavond (nog) niet staken. Volgens Belga ligt er een nieuwe reeks voorstellen klaar, waarover de spoordirecties en de vakbonden volgende week over zullen onderhandelen. Michel Abdissi van de Franstalige vleugel van de vakbond liet verstaan dat de staking opgeschort wordt.

“We reiken een laatste keer de hand uit. We hopen dat deze stap geapprecieerd wordt”, liet Michel Abdissi optekenen na afloop van een samenkomst van het nationaal uitvoerend bureau van de vakbond. “We doen een nieuwe reeks voorstellen, waarover in de loop van volgende week onderhandeld wordt”, vervolgt hij.

Het ACOD/CGSP vraagt zijn leden om zondag 12 juni niet te beginnen staken en gewoon aan het werk te blijven, ondanks de ingediende stakingsaanzegging van 12 tot en met 19 juni. Als de onderhandelingen over de regeling rond compensatiedagen opnieuw spaak lopen, is het mogelijk dat er tussen 19 en 26 juni wel gestaakt wordt.

Foto Belga / S. Gremmelprez