Kleine ‘m’ doet M&M’s de das om in Zweden

Een Zweeds gerechtshof heeft beslist dat M&M’s niet langer welkom zijn in het Scandinavische land. De kleine letter ‘m’ op de snoepjes en in de marketingcampagnes lijkt volgens de rechter te hard op het logo van de concurrentie. 

In Zweden verkoopt concurrent Kraft ook pindanootjes die omhuld zijn met chocolade, onder de merknaam Marabou. Net als M&M’s zijn deze dragees voorzien van de kleine letter ‘m’. Marabou is bovendien al sinds de jaren 60 verkrijgbaar in het Scandinavische land, terwijl M&M’s er pas hun intrede maakten in 2009. Voordien hadden de twee chocolademerken ook een overeenkomst voor het gebruik van de ‘m’. Voor moederbedrijf Kraft was dit reden genoeg om concurrent Mars voor de rechter te dagen.

Het gerechtshof besliste in het voordeel van Marabou, waardoor de verkoop van M&M’s verboden wordt in Zweden zolang de kleine ‘m’ erop prijkt. Een hoofdletter ‘M’, zoals in de naam van het snoep, zou een mogelijk oplossing kunnen zijn, maar Mars lijkt niet van zin om het probleem meteen aan te pakken. “We zijn ervan overtuigd dat er geen verwarring mogelijk is tussen de twee producten”, liet Mars weten. Het bedrijf zal eerst de mogelijke pistes bekijken voordat het met een oplossing op de proppen komt.

Foto Wikimedia Commons