Dieven stelen drie meter hoge opblaasbare hondendrol

In een Spaanse stad nabij Madrid is een opblaasbare hondendrol met een hoogte van 3 meter en met een gewicht van 30 kilo verdwenen. Het gestolen object maakt deel uit van een campagne tegen dierenuitwerpselen op de openbare stoep.

De plastieke hondenpoep was voor het gemeentehuis van Torrelodones geplaatst en moest de inwoners aanzetten om de uitwerpselen van hun huisdieren op te rapen. Het ding heeft een waarde van meer dan 2500 euro. De lokale politie is nog op zoek naar de daders.

In Torrelodones heeft 1 inwoner op 4 een huisdier en men schat dat er dagelijks 15.000 uitwerpselen op de stoep worden achtergelaten, waarvan de meeste niet worden opgeraapt. De gemeentewerkers zijn hier de dupe van. Daarom werd er een campagne opgestart.

Burgemeester Ángel Guirao is geschokt en hoopt dat het om een grap gaat en dat de daders de drol snel terugbrengen. Om de campagne te kunnen verderzetten is ondertussen al een nieuw exemplaar besteld.

In andere Spaanse steden probeert men via DNA-testen de baasjes van huisdieren op te sporen en staan er hoge geldboetes op het vervuilen van de openbare stoep. In Madrid riskeren de inwoners zelfs gemeentearbeid voor dergelijke misdrijven.

Foto Twitter / Ayuntamiento de Torrelodones